DÜZCE / MERKEZ - Şıralık Vatan İlkokulu

Kas

Okullarda orman projesi ve çedes projesi kapsamında ,orman işletme müdürlüğünden gül fidanlarımızı alıp okul bahçemize diktik.

Kas

Çedes projesi kapsamında ilk ve ortaokul olarak öğrencilerimizi Şıralık Mahallesi Karadeniz Camisine götürdük.Cami inamımız , caminin bölümlerini anlattı,cami de nasıl davranılması gerektiği konusu hakkında sohbet etti. öğrencilere ikramda bulundu. Kendisine çok teşekkür ederiZ.

Ock

eTwinning, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde 2009 yılından bu yana yürütülen ve öğretmenlerin öğrencileriyle beraber yurt içi ve yurt dışındaki ortaklarıyla birlikte proje yaptıkları, kişisel ve mesleki gelişimlerini arttırdıkları bir faaliyettir.

eTwinning faaliyeti, öğretmen ve öğrencinin bilişim teknolojileri kullanımını geliştirerek, onların yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerini kullanmalarını amaçlamaktadır. eTwinning faaliyetine katılan öğretmenler kendilerini mesleki anlamda sürekli geliştiren ve yeniliklere açık olan bir topluluğun içinde bulur. eTwinning ile kendini geliştirir ve öğrenme ortamını zenginleştirir.

İlimizde eTwinning Faaliyetleri kapsamında projeler yaparak, ders tasarımlarını planlarken yenilikçi yöntemleri kullanan ve öğrenme ortamını aktif bir ortama dönüştüren öğretmenlerimizin sayısı artmaktadır.

Müdürlüğümüz tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 2021 yılında 84 öğretmenimiz, 2022 yılında ise 211 öğretmenimiz üretmiş oldukları projelerle Avrupa ve Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır.

eTwinning projeleri İlimizde Müdürlüğümüz Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü koordinesinde Hürriyet Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Elif Fergane tarafından yürütülmektedir.

e-Twinning Projesi kapsamında Kalite Etiketi almaya hak kazanan 84 öğretmenimize "2021 Avrupa ve Ulusal Kalite Etiketi Sertifikaları" Valimiz Sayın Cevdet ATAY tarafından takdim edildi.

Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde düzenlenen programa Valimiz Sayın Cevdet ATAY, Vali Yardımcımız Sayın Yakup TATOĞLU, protokol üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürümüz Tamer KIRBAÇ, Müdürlüğümüz yöneticileri, öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimiz katılım sağladılar.

Valimiz Sayın Cevdet ATAY, Vali Yardımcımız, Milli Eğitim Müdürümüz ve kurum amirleri program sonrasında, Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde "2021 Avrupa ve Ulusal Kalite Etiketi" almaya hak kazanan projelerin tanıtımının yapıldığı sergiyi de ziyaret ettiler.

Ock

Okulumuz matematik öğretmeni Murat KAYA ve sınıf öğretmeni Hicran ÖZÜM SOYLU matematik eğitimine katıldılar.

Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından "her yerde matematik" anlayışıyla hazırlanan, matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak, hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi, küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla 27 Temmuz 2022'de başlatılan Matematik Seferberliği kapsamında okullarımızda tanıtım faaliyetleri düzenlendi.

Öğrencilerimiz için öğretim programına bağlı olmadan matematiğin günlük hayattaki yerini; animasyonlar, videolar, etkileşimli içeriklerle sunmayı ve matematiği keşfetme süreçlerini desteklemeyi amaçlayan "Matematik Dijital Eğitim Platformu" ayrıca konu özetleri ve konu anlatım videolarıyla sınıf içi öğrenme süreçlerini de destekliyor.

Ock

Öğretmenlerin mesleki gelişimi için MEB in düzenlediği Erasmus proje yazılımı Hizmetiçi eğitimine okulumuz öğretmenlerinden hicran Özüm soylu ve Gonca kalyon katılmıştır

Ock

Okulumuz öğrencileri konualp müze gezisi gerçekleştirldi.

Ock

Okulumuz öğrencileri Hicran ÖZÜM SOYLU rehberliğinde trafik eğitimi aldılar.

May

Okulumuz 2-A sınıfının yürütmüş olduğu 'Keşfedip Düşlerim, STEAM ile Çözerim' eTwinning projesi sona ermiştir.

May

Okulumuz 2-A sınıfının yürüttüğü Metaschool eTwinning projesi sona erdi.